Onze societeit

Centrum van #GEEL

Op onze prachtige locatie aan de Kanaaldijk Zuid 50 beschikken we over de beste botenvloot van Nederland. Ook na het roeien is het er goed toeven: in onze sociëteit 't Klootje zorgt het tappersgilde voor een drankje, en elke maandag, woensdag, en donderdag eten er zo'n 120 leden mee.

Regelen en sjeffen

In #commissies

Naast het roeien krijg je bij Thêta de kans om jezelf te ontwikkelen op sociaal en organisatorisch vlak - nuttige vaardigheden die bij je studie weinig aan bod komen. Dit kun je doen door lid te worden van een van onze vele commissies. Misschien doe je zelfs een jaar bestuur?

Ga bij een dispuut

Word #STROPDAS

Dispuut STROPDAS houdt zich bezig met zowel het verenigingsleven als het roeien. Gedistingeerd in 't bordeaux en 't Perzisch groen zul je haar leden vast eens op de vereniging treffen, of in 't Lempke op Stratumseind. Sinds jaar en dag zetten de Dassers de toon in het dispuutsleven, binnen Thêta, en daarbuiten.

Ga bij een dispuut

Word #VANSPEYK

Het Heeren Roeiers Dispuut Van Speyk, vernoemd naar één van Neêrlandsch grootste zeehelden, is sinds de oprichting in 1993 een begrip binnen de Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta. Met één been binnen Thêta is het dispuut actief in vrijwel de gehele vereniging. Naast dat er wekelijks op dinsdag gezamenlijk gegeten, gedronken en gedisputeerd wordt, staan er jaarlijks vele activiteiten op de kalender.

Ga bij een dispuut

Word #ANIMO

In het najaar van 2012 sloegen acht vrouwen van Thêta de handen ineen om een damesdispuut op te richten, en hiermee het Thêtaanse vrouwenleven weer een extra boost te geven. Sindsdien zijn ze niet weg te denken uit Eindhoven. Met een aantal mooie lichtingen is Animo de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardig dispuut.

Woon in een roeiershuis

Word #TACHOS

Het oudste roeiershuis in Eindhoven. Genoemd naar onze corporale moedervereniging en berucht om haar culinaire laagte- en hoogtepunten. De illustere bewoners zijn, hoewel vaak wedstrijdroeier, meestal in voor een biertje of meer.

Woon in een roeiershuis

Word #LIQORICE

In het net buiten de ring gelegen, pittoreske Groenewoud staat een huis, waarvan de bewoners al jaren het gemiddelde IQ van de buurt significant doen stijgen. Dit huis, beter bekend als het Roeiershuis Liqorice staat bekend om haar Droppendrank, dat steevast elke ochtend door de huisfeut wordt bereid naar geheim recept.